Spitfire MkIX


Detta plan har jag konstruerat för luftstrid på hang (slope combat). Planet är gjort av cellplast (vit figolit). Bara fena, stabilisatorn och skevroderna är gjorda av balsa. Det finns en balk av 1.5 mm plywood i vingen. Jag använder mikroservon typ HS-81 som jag limmar fast direkt i cellplasten med silikon. Modellen är målad med vanlig väggfärg av latextyp på cellplasten och sedan klädd med transparant packtejp. Till denna modell har jag ett servo till varje skevroder. Då kan jag även använda skevroderna för att ändra välvningen på vingprofilen. Genom att fälla ner båda skevroderna lite så får man bättre lyftförmåga vilket är bra vid lite vind på hanget.

Jag har nu gjort ett antal flygningar med Spitfire. De två 9 grams servona som var till skeven är nu utbytta till HS81 med metallväxelåda. De gamla servonas växellåda gick sönder på löpande band. Här behövs bättre doningar för fullkontakt luftstrid.

Efter ett antal hårda landningar och kollisioner på hanget har nosen blivit riktigt mjuk. Det blev till slut bara en plastpåse med frigolitkulor i. På jobbet hittade jag lite skumplast (liknande egenskaper som EPP) som jag ville testa. Jag skar ut en ny nos till Spitfire av materialet och bytte ut den gamla. Den nya nosen funkar mycket bra. Den återtar sin ursprungliga form direkt efter en taskig noslandning. Enda problemet är att tejpen inte fäster så bra.

Vingprofil: S3024. Spännvidd: 1.04 meter. Vikt: 600 gram. Vingbelastning: 30 g/dm2.

Bild 1-2: Skärning av kroppen till Spitfire. Bild 3: Före första flygningen. Bild 4-5: Efter ett par flygningar. Bild 6: Tillsammans med motståndaren Focke Wulf Ta152. Bild 7: Tillsammans med Focke Wulf Ta152 och P40 Warhawk.

Klicka för att få större bilder.