Orca Electro


Orca är en modell konstruerad för tävlingsbruk i framför allt F3J. Modellen är skalbyggd i kol- och glasfiber och kommer från Aer-O-tec i Tyskland.

Första versionen hade V-stabbe. Senare kom en ny rymligare kropp med kryss-stabbe samt längre vingspetsar. Den nya kroppen gjorde modellen stabilare, speciellt med de långa vingspetsarna. Den rymliga kroppen var också utmärkt att sätta elmotor i. Bra modell för F5J-tävlingar, speciellt om det blåser lite. Jag gillar också att modellen har barlastmöjlighet i vingen.

Jag köpte min Orca med V-stabbe från Antero. Då jag ville ha en elseglare beställde jag en ny kropp med kryss-stabbe. Jag beställde också de nya långa vingspetsarna. Det tog ett år från beställning till leverans! Men den som väntar på något gott ...

Nu är den provflugen. Jag lyckades bra med radioinställningarna för jag behövde inte trimma ett snäpp på något roder!

Modell flyger väldigt bra. Helt underbar i stilla väder. Den glider på mycket lugnt. Vid lite mer turbulent väder så fick man jobba mer. Den indikerar mycket tydligt vid sjunk. Då sätter den sig på rumpan och vill inte flyga på. Här får man vara med och aktivt flyga bort från sjunket. Uppförandet liknar det jag upplevt med min Crossfire.

Vingprofil: M2385. Spännvidd: 3.34, 3.64, 3.95 meter (tre olika vingspetsar). Vikt: 2.53 kg (3.95 m). Vingarea: 75 dm2 (3.95 m). Vingbelastning: 34 g/dm2 (3.95 m).

Motor: Kontronik Kira 480-26. Växel: 5,2:1. Ack: 4s LiPo 2200 mAH 35C. Propeller: 16x8

Klicka för att få större bild.

Orca 4eX electro