Mini Tornado


Flygande vinge med eldrift. Vingen är gjord helt i EPP förutom roderna som är vit frigolit. Vingen är förbered med utskurna hål för mottagare, servon, ackpaket och fartreglage. Konstigt nog har man gjort alla hål på undersidan av modellen. Det betyder att servoarmar och roderhorn kommer att var det första som tar i marken när man landar. Det kommer med all sannolikhet förstöra växellådan i de små servona som behövs till modellen. Jag byggde därför om vingen och monterade servona och mottagaren på ovansidan istället. Ingen klädsel används endast ett par förstärkningar av glasfibertejp.

Vingen flyger bra och är mycke vändbar. Den går att flyga mycket långsamt också. Med lite träning går det säkert att flyga inomhus med den.

Modellen har fått en ny drivlina. Borstlös motor, fartreglage och LiPo-acke. Dessutom hade tejpen vittrat så det blev en helrenovering med ny tejp och lagning av småskador. När jag ändå höll på så blev det konvertering till Futaba FASST 2.4 GHz också. Vikten minskade med drygt 60 gram.

Vingprofil: Special. Spännvidd: 0.93 meter. Vingarea: 26 kv.dm. Vikt: 297 gram. Vingbelastning: 11,4 g/kv.dm. Motor: Techone C20. Propeller: GWS 8"x4,3". Ackpacket: LiPo DesirePower 2S 850 mAh.

Klicka för att få större bilder.