Dragstern - KRASCH!


Detta ska bli min bogsermaskin för att dra upp stora och små segelplan.

061002: Huvudvingen är numera tvådelad samt har fått nya roder. Dessa har gångjärn av kevlar. Stabben har gjorts delbar och löstagbar, så nu är stjärtfjädrarna bestående av tre delar; två stabhalvor och fenan. Detta kommer underlätta transporten till flygfältet. Även höjd- och sidoroderna har fått nya gångjärn. Här det pingångjärn från Robart som är installerade.

061023: Huvudställ och sporrställ är på plats. Nästa jobb är att installera servona till skev-, klaff-, höjd- och sidoroder. Jag tänkte vänta med motorinstallation tills sist. Detta för att kunna flytta fram motorn ifall planet blir baktungt.

070224: Alla servon är installerade (förutom bogserkopplingen). Två stycken ackar och elektronisk strömbrytare för radion är färdigt.

070305: Efter prov med avvägning av tyngdpunkten så insåg jag att motorn måste fram lite. Ett nytt motorspant tillverkades och fästes 5 cm framför det gamla spantet mha fem gängade stänger. Acken till tändsystem fästes på baksidan av det nya motorspantet och tändsystem på baksidan av det gamla spantet. Pipan är på plats och avgaskröken har lötts ihop med avgasflänsen som skruvas fast på motorn. Kåpan har fått hål för avgassystemet och förgasaren.

070312: Strömbrytare för tändsystemet är på plats. Kroppsidorna framför huvudstället har byggts på neråt för att passa med motorkåpan.

070318: Tanken, tankningsventil och bränsleslangar på plats. Har börjat säkra skruvar och muttrar med loctite blå gängvätska.

070322: Glasat öppna balsaytor på kroppen, vingen och stabben bla alla servoluckor med 50 g/m2 glasfiberväv och epoxi.

070407: Kablage och skruvar säkrade. tyngdpunkt på rätt plats (tror jag), bogserkoppling med servo monterad.

070408: Dags för provflygning. Skruvar ihop modellen på Barkis. Slår på sändaren och den elektronisk strömbrytare i planet. Strömbytarens LCD-panel visar de två ackarnas spänning. Allt ser bra ut men servona rör sig inte. Panelen slocknar! Vad i h-e?! Slår snabbt av strömbrytaren igen. Det visar sig att servokabeln till sidorodret har klämts fast blivit kortsluten av skruven som håller fast stabben. Strömbytaren har brunnit och det luktar brännt i hela planet. Kopplar förbi brytaren och då funkar alla servon. Kollar räckvidden som är mycket bra och fortsätter med att starta motorn. Vi slår nästan en timme på motorn och den tänder bara en enda gång utan att starta. Låssar tändstiftet och konstaterar att det kommer ingen gnista. Då ger vi upp. Ingen bra start för Dragstern.

070409: Kopplar in en extra jorkabel från minus på batterit till tändsystemet och skärmen på tändhatten. Då blir det gnista på stiftet. Kopplar bort kabel och då försvinner gnistan. Jag trodde återledaren gick i skärmen på tändkabeln?

070417: Åkte till Barkarby för premiärflygning. Motorn gick oroligt på fullgas. Jag trodde bara att det berodde på att motorn inte var inkörd än. Efter lite skruvande på förgasarn så bar det iväg längs startbanan. Så fort modellen kom i luften så gick motorn sämre igen. Flög omkring en stund och kände på hur kärran uppförde sig. Den var mycket stabil och gick rakt dit man pekade den. Sedan stannade motorn. Var på hygglig höjd så dök ner modellen för landning. Kom in bra men med mycket fart då jag inte hade klaffat. Modellen tog mark mitt på banan och rullade ca 50 förbi banänden. Modellen klarade sig utan skada. Skruvade lite mer på motorn och skickade upp modellen igen. Motorn gick fortfarande dåligt dock stannade den inte. Också iandra landningen hade modellen hög fart så jag försökte minska den genom att svänga i slutet av banan. Modellen hoppade på högra hjulet i sidled innan den stannade. Landningstället blev krökt. Sedan gav jag upp och åkte hem.

070426: Johan Sjöborg var på besök. Han upptäckte att det läckte vid förgasaren. Det förklarar att motorn gick så dåligt. Nu har jag lagt packningstätning på alla packningar vid förgasaren. Hoppas det hjälper.

Kvar att göra: spackla, slipa och måla.

Planet ska styras med skev, höjd, sida, klaff, gas och bogserkoppling. Totalt 10 servon.

Vingprofil: Symetrisk. Spännvidd: 2.5 meter. Vikt: ca15 kg. Vingbelastning: ca 120 g/dm2. Motor: 3W 60 cc.

Klicka för att få större bilder.