Crossfire Electro (försvann i alperna i Italien)


Jag har köpt Peter Jubels gamla Crossfire seglarkropp samt eldrivlinan från hans kraschade Crossfire Electro. Det har blivit en ny elseglarkropp till min Crossfire.

Crossfire är en modell konstruerad för tävlingsbruk i första hand för F3B, men den funkar också utmärkt i F3J och F3F. Crossfire är skalbyggd i kol- och glasfiber. Modellen kommer från Aer-O-tec i Tyskland. Jag köpte min segelmodell begagnad från en tysk F3B-pilot. Crossfire är en av de bästa F3B-maskinerna i dagsläget (2008), kanske bara distanserad av Radical.

2011-03-11: Jag har byggt ett fäste till min GoPro kamera. Kameran sitter ovanpå kroppen nära tyngdpunkten. Se bilder nedan.

Våren 2012 byggde jag ett nytt fäste för GoPro-kameran i en extra huv. Fästet sitter nu på ett servo som kan panorera kameran till tre postioner: vänster, rakt fram och höger. Det ger mer varierande film utan att behöva landa och rikta om kameran. Nu går det också snabbare att montera kameran på planet, bara att byta huv.

Augusti 2012: Crossfiren fick närkontakt med en tall vid Toppfältet och for ner i en hög med grova grenar. Katastrof! Högervingen gick i princip av, olagbar. Vänster vinge har ett 10 cm bred skada i framkanten, nästan in till balken. Den är lagbar med lite möda. Kroppen klarade sig bäst. Endast en spricka i fenbasen som jag har lagat nu. Jag köpte en begagnad Crossfire som ersättare för vingen. Håller på att anpassa den lagade el-kroppen till den nya vingen.

Vingprofil: M1783. Spännvidd: 3.10 meter. Vikt: 2.42 kg (3.2 kg med barlast). Vingarea: 59,6 dm2. Vingbelastning: 40.6 g/dm2 (53,7 med barlast).

Motor: Hacker B40-9L växel 4,4:1. Ack: 4 LiPo 2100 mAH 25C. Propeller: 13x8

Klicka för att få större bild.

Crossfire Electro Crossfire Electro Crossfire Electro Crossfire Electro GoPro kamera GoPro kamera GoPro GoPro