Ocelot


Detta är en supermodell!! Historien om denna modell började i Danmark. Jag, Pontus, Esbjörn och Erik var på flygsemester på Jylland en vecka i juli 2002. Sista flygdagen träffade vi en tysk som flög en underbar liten modell. Pontus och Erik inspekterade den noggrant. Jag hade då fullt upp med att sätta ihop min Kawasaki Tony för flygning. Senare flög Erik rote med tyskens plan med sin Calibra. Väl hemkommen började Erik forska om planet som vi fick veta hette Ocelot. Tillverkaren DSmodel i Tjeckien kontaktades och förhandlingarna började. När vi övriga fick reda på detta och sedan priset så var det klart. Jag ska ha en! Tursamt nog skulla jag åka till Tjeckien i slutet på augusti 2002 för att tävla Aircombat-VM. Och ännu mer tur, Petr som driver DS-model bodde bara 3 mil från tävlingsplatsen. Med ett gäng Euro på fickan åkte jag ned till Zamberk i östra Tjeckien. Petr leverarade fem underbara Oceloter under tävlingen. Sedan gick tävling mycket bra också, men det är en annan historia.

Ocelot är en modell avsedd för 60" pylontävling på hang. Hela modellen är gjuten i glasfiber och epoxi i form. På utsatta ställen är den förstärkt med kolfiber. Bättre gjutfinnish än på Ocelot går inte att få på en modell.

Ocelot distribueras i Sverige av Animatech.

Vingprofil: MH-30. Spännvidd: 1.47 meter. Vingarea: 24 kv.dm. Vikt: 575 gram (847 gr med barlast). Vingbelastning: 24 g/kv.dm (35 med barlast)

Klicka för att få större bilder.

Ocelot på Azorerna Ocelot (t.h) och ASK-21